Skip to content

LIVING THE FUTURE

UNStudio-BSD-ItTakesAVillage-CopyrightPlomp-1-1920-1174.jpg
UNStudio-BSD-Lanterns-CopyrightPlomp-2-1920-1085.jpg
Wonen

BRAINPORT SMART DISTRICT IS ER VOOR IEDEREEN

Brainport Smart District wordt een slimme woon- en werkwijk waar de stedenbouwkundige omgeving is ontworpen in samenhang met nieuwe technologieën voor vervoer, gezondheid, energieopwekking en -opslag en circulair bouwen. Ook spelen de bewoners een belangrijke rol in de ontwikkeling van hun eigen leefomgeving. Dit nieuwe deel van Brandevoort wordt gebouwd ten noorden van de spoorlijn Helmond-Eindhoven. De wijk is ook een proeftuin (living lab) voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten, diensten en systemen. We streven naar een nieuwe slimme wijk die onze planeet niet verder belast, vervuilt of uitput. En een wijk die met technologie betekenis toevoegt aan het leven van de mensen die de wijk gebruiken of er gaan wonen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe woonprojecten in dit deel van Brandevoort?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier

Stedelijke visie

Visie op wonen

In de stedenbouwkundige visie door UNStudio ontwikkeld, is sprake van een reeks stroken (van noord naar zuid) die het plangebied verdeelt in een aantal delen, elk met een eigen bebouwingsdichtheid. In de plandelen met de hoogste dichtheid komen maximaal 60 woningen per hectare (gebouwen met 4-6 woonlagen). De woningen variëren van eengezinswoningen met 160 vierkante meter leefruimte tot appartementencomplexen met 60 vierkante meter leefruimte per appartement. In de wijk kunnen gedeelde voorzieningen komen, zoals keukens, tuinen, leesruimtes en fitnessvoorzieningen. Ook is er sprake van menging van wonen en werken, want er is voorzien in gedecentraliseerde bedrijfsruimte met kantoren en gedeelde werkruimtes, gericht op innovatieve samenwerking. De wijk krijgt in het hart een centraal park van ongeveer 12 hectare, met tuinen, natuurlandschap en sportvelden. Het park wordt het collectief bezit van de gebruikers: iedereen kan lid worden. Rond de buurten is 80 hectare beschikbaar voor voedselproductie (hightech landbouw), wateropslag, natuur en energieopwekking.

Klik hier voor het hele boek over de stedelijke visie (pdf)

Kijk hier naar onze  3D-visualisatie.  

masterplan3.jpg
IMG_3686-e1554131992610.jpg
UNStudio-BSD-SundayBrunch-CopyrightPlomp-1-1920-1152.jpg
UNStudio-BSD-Lanterns-CopyrightPlomp-2-1920-1085.jpg
UNStudio-BSD-Helmond-Autumn-Harvest-CopyrightPlomp-1-1920-1048.jpg

De programmalijnen
geven vorm

en inhoud aan
BRAINPORT SMART DISTRICT

De programmalijnen zijn het DNA van Brainport Smart District. De zeven programmalijnen zijn 

 • circulaire wijk
 • participatie
 • sociale en veilige wijk
 • gezonde wijk
 • digitale wijk
 • mobiele wijk 
 • wijk met energie
  Hieronder vind je van alle programmalijnen een toelichting en een overzicht van de projecten in de programmalijn.
Loading Evenementen

List of Evenementen

donderdag 26 november

Online Business Network Event

Doet u mee aan het Online Business Network Event op 26 november? Nu we door de coronamaatregelen geen fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren, zal ook het tweede Business Network Event van dit jaar online plaatsvinden. De behoefte om elkaar te ontmoeten en kennis te delen, blijft onverminderd groot. Daarom geven we op 26 november a.s. organisaties uit ons netwerk de kans om hun vraagstukken aan collega-bedrijven voor te leggen in deze online meeting en marktplaats. Daarnaast krijgt u een update over…

+ Exporteer Evenementen

BLIJF OP DE HOOGTE

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

 • Gelieve aanvinken wat van toepassing is.