Skip to content

LIVING THE FUTURE

De toekomst
ontvouwt zich
in Brandevoort
Wonen

DE WIJK VAN DE TOEKOMST IS ER VOOR IEDEREEN

Binnen de Helmondse wijk Brandevoort, gelegen tussen natuurgebied De Gulbergen, het Eindhovens kanaal en de verbindingsweg Helmond-Eindhoven, verrijst een bijzondere buurt die wordt ontwikkeld door Brainport Smart District: de wijk van de toekomst.

Op deze plek, waar nu nog vooral graslanden en akkers te vinden zijn, ontstaat de komende jaren een ‘proeftuin’ voor wonen en werken. Een plek waarin innovaties op het gebied van vervoer, gezondheid, data, energie en circulair bouwen worden ontwikkeld en toegepast. Bij die ontwikkelingen staan steeds de bewoners centraal. Sterker nog, zij bepalen samen hoe hun leefomgeving vorm krijgt en hun buurt tot leven komt.

In de buurt worden de komende jaren honderden woningen gerealiseerd. Hoe die eruit gaan zien? Dat hangt dus af van de bewoners. Wel staat vast dat iedereen welkom is. Jong of oud, Brabander of expat, huurder of koper, particulier of ondernemer. Misschien ben jíj wel één van die toekomstige bewoners…

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven van nieuwe woonprojecten in dit deel van Brandevoort? Vul dan onderstaand formulier in.

Houd mij op de hoogte van nieuwe woonprojecten:

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in:*
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier

masterplan & beeldkwaliteitsplan

Visie op BSD

Het Masterplan en Beeldkwaliteitsplan Brainport Smart District is ontwikkeld door de gemeente Helmond en UNStudio. Het heeft een ruimtelijke indeling die deels op een gridstructuur gebaseerd is en het landschappelijk patroon volgt. Het plan heeft een flexibel systeem van bouwvelden dat je kunt vergelijken met een mega stadsblok rond een centraal gelegen stadspark van 20 hectare. Alle gebieden buiten het stedelijk blok zijn toegewezen als productielandschap beschikbaar voor voedselproductie, hightech landbouw, wateropslag, volkstuinen, natuur, energieopwekking en parkeren.

Masterplan
Het oostelijk deel kent de hoogste dichtheid tot vijf bouwlagen, het westelijk deel heeft een lagere dichtheid tot 3 bouwlagen. Het totale programma bestaat uit circa 2.073 woningen en 80.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (BVO) voor bedrijven. 40.000 m2 BVO separaat bedrijventerrein en 40.000 m2 BVO voor de combinatie wonen/werken in de woon-bouwvelden. De woningen variëren van eengezinswoningen met 160 vierkante meter leefruimte tot appartementencomplexen met 60 vierkante meter leefruimte per appartement. In de wijk kunnen gedeelde voorzieningen komen, zoals keukens, tuinen, leesruimtes en fitnessvoorzieningen. Ook is er sprake van menging van wonen en werken, want er is voorzien in gedecentraliseerde bedrijfsruimte met kantoren en gedeelde werkruimtes, gericht op innovatieve samenwerking.

Beeldkwaliteit
De look en feel van de inrichting van BSD wordt gestuurd middels een inspirerend en helder toetsingskader. Dit is gebaseerd op 4 ontwerpprincipes en hun uitwerking in de verschillende ruimtelijke identiteitsdragers. BSD streeft naar eenheid, niet naar eenvormigheid. BSD biedt maximale ontwerpvrijheid met behoud van samenhang tussen de verschillende bouwvelden en de omgeving.

Klik hier om naar het Stedenbouwkundig Masterplan en Beeldkwaliteitsplan te gaan.

Voorstee groeiplaats: van buurttuin tot stadsboerderij

Modulaire en duurzame woningen aan Telkesveld

Wij zijn IN

Circulair gemengde duurzame wijk

De kaswoningen van CC-Studio

Brandevoort LAB

De programmalijnen
geven vorm

en inhoud aan
BRAINPORT SMART DISTRICT

De programmalijnen zijn het DNA van Brainport Smart District. De acht programmalijnen zijn: 

  • circulaire wijk
  • participatie
  • sociale en veilige wijk
  • gezonde wijk
  • digitale wijk
  • mobiele wijk 
  • wijk met energie
  • wijk met water
    Hieronder vind je van alle programmalijnen een toelichting en een overzicht van de projecten in de programmalijn. Ben je benieuwd hoe deze programmalijnen tot uiting komen in het leven van de mensen die gaan wonen in de wijk van de toekomst? Klik hier om verhalen te lezen van toekomstige bewoners!
Geen evenementen gevonden

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.