Gezocht: Pioniers om te bouwen in Brandevoort

Heeft u interesse in een woon- en of werkbestemming in het nieuwe deel van Brandevoort in Helmond? Vindt u duurzaam en circulair bouwen belangrijk? Ziet u in dat smart technologie en digitalisering u kan ontzorgen? Ga dan met ons de uitdaging aan om samen de wijk van de toekomst te ontwikkelen!

In de periode van 2018 tot 2028 wordt er in het nieuwe deel van Brandevoort een nieuwe wijk van ca. 1.500 woningen en een business park van ruim 12 hectare gebouwd. Dit nieuwe deel bevindt zich naast het reeds gerealiseerde deel Brandevoort. De stichting Brainport Smart District, die het ontwikkelproces faciliteert, wil samen met toekomstige bewoners een prachtige omgeving met een hoge kwaliteit van leven realiseren. Daarom nodigen we u graag uit om uw ideeën en wensen met betrekking tot innovatief en sociaal wonen kenbaar te maken.

Kavels

Als een van de eerste projecten starten we met een co-creatief proces voor kavels. In dit experimentele proces participeren toekomstige bewoners al in een vroeg stadium. De grootte van de kavels zal afhankelijk zijn van de persoonlijke en gezamenlijke (woon)wensen van de toekomstige bewonersgroep en het budget dat zij zich kunnen veroorloven.
Het kavel project biedt toekomstige bewoners veel vrijheid, maar we verwachten ook verantwoordelijkheid. Bewoners zijn zelf opdrachtgever en dus verantwoordelijk voor de realisatie van hun individuele en collectieve droom plekken. Zo zal er samen voor water, energie, publiek groen en wegen gezorgd gaan worden. Wilt u meer weten over de kavels? Ga dan naar de pagina kavels, waar u zich tevens kunt aanmelden voor drie werkbijeenkomsten met andere bewoners die in de maand november en december 2018 plaatsvinden.

Visie op wonen

Onze ambitie is om een veilige, veerkrachtige wijk met sociale samenhang te gaan bouwen met, voor en door bewoners. Door slimme toepassing van technologie wordt Brandevoort een voorbeeld wijk. Een living lab waar nieuwe systemen, materialen, producten, processen en diensten geïntegreerd worden toegepast en uitgeprobeerd. Op een wijze die onze planeet niet verder belast, vervuilt of uitput. Meer uitgebreide informatie vindt u in de pdf. 

Meer informatie: