ONDERNEMEN

_MG_7046_uitsnede
Ondernemen

INNOVATIEVE ONDERNEMERS IN BRAINPORT SMART DISTRICT

In BSD worden wonen en werken gecombineerd in één wijk. Er is 12 ha bedrijfsruimte beschikbaar. Bedrijfsactiviteiten worden geïntegreerd in de wijk. 

Heeft u een innovatief idee dat kan bijdragen aan de ontwikkeling van Brainport Smart District? Raakt uw idee meerdere van de thema’s die voor BSD belangrijk zijn (circulaire wijk, participatie, sociale en veilige wijk, gezonde wijk, digitale wijk, mobiele wijk, wijk met energie)? Grijp dan deze mogelijkheid en doe mee met de Business Challenge!

BUSINESS
CHALLENGE

_MG_2530
Foto: Bram Saeys: lancering Brainport Smart District 28-2-2019

BUSINESS CHALLENGE

In het inspiratieboek Brainport Smart District vindt u voorstellen van mogelijke projecten binnen Brainport Smart District.

Huidige en volgende Business Challenge
Er zijn tot nu toe drie Business Challenges geweest. Op dit moment worden voorstellen uit de derde ronde beoordeeld. Op het Business Network Event (11 november) worden de bedrijven en projecten gepresenteerd die na deze editie aan de slag mogen met een haalbaarheidsonderzoek. Op diezelfde datum start de vierde Business Challenge.

Meer informatie vindt u in het regelement en de toetsingscriteria. De ingediende projecten worden beoordeeld door de selectiecommissie van BSD.

Aanmelden
Momenteel is de aanmelding gesloten. De volgende Business Challenge start op 11 november 2019. Meer informatie hierover volgt, op deze pagina.

 

Business Network
Bedrijven die zich inschrijven voor de Business Challenge worden automatisch lid van het Business Network; een markt van innovatieve bedrijven die elkaar ook hier kunnen vinden en versterken. Het doel hiervan is te komen tot nieuwe ideeën en projecten, in consortia van innovatieve bedrijven.

ONDERNEMEN IN BRANDEVOORT

Brainport Smart District is nadrukkelijk op zoek naar bedrijven en organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de slimme wijk in Brandevoort. Hieronder een aantal projecten die worden uitgevoerd. 

Start ruimtelijke ontwikkeling Brainport Smart District

Start ruimtelijke ontwikkeling Brainport Smart DistrictVanuit de business Challenge van Brainport Smart District (BSD) kunnen...

BSD neemt deel aan Innovatiemissie Smart City Barcelona

Van 17 tot 21 november organiseert RVO een innovatiemissie naar het Smart City Expo World...

Wij zijn IN

Wij zijn IN Hoe wil jij leven, in de maatschappij van vandaag én die van...

Circulair gemengde duurzame wijk

Circulair gemengde duurzame wijk Het consortium van DGVGroup draagt bij met een duurzame smart circulaire...

De kaswoningen van CC-Studio

De kaswoningen van CC-Studio KasCo is een circulair woongebied waar voedsel, energie en wonen hand...

Gegarandeerde duurzame mobiliteit met Amber

Duurzame mobiliteit delen met Amber Wil jij in een elektrische auto rijden, op die momenten...

Pakketbezorging van de toekomst

Innovatie met PostNL PostNL heeft de verantwoordelijkheid om alle pakketten op tijd en goed te...

BSD Smartwalk route

BSD Smartwalk route Embedded Fitness ontwikkelt interactieve bewegingsconcepten. Het bedrijf koppelt sensoren en communicatietechnologie aan...

Living Smart met Solarix

Smart Living met Solarix In een gebouwde omgeving van morgen, zoals Brainport Smart District, kennen...

Loading Evenementen

List of Evenementen

dinsdag 22 oktober

Creativity World Forum 2019

Creativity World ForumOp 21 t/m 23 oktober vindt het Creativity World Forum plaats op verschillende plaatsen in Noord-Brabant. Helmond is één van de hotspots met een programma rondom mobiliteit op dinsdag 22 oktober. Dit is een internationaal evenement en is daarom Engelstalig.The paradox of (un)limited mobilityHelmond is als stad heel actief op het gebied van mobiliteit, met de Automotive Campus als hotspot en living lab voor technische innovaties. Daarom organiseert Helmond het deelevenement The paradox of (un)limited mobility. Het programma…

maandag 11 november @ 16:0019:00

Business Network Event

Business Network EventDatum: maandag 11 november 2019Tijd: 16:00 uur – 19:00 uurLocatie: Embedded Fitness, Berkveld 1, HelmondGraag nodigen we u uit voor het Business Network Event van Brainport Smart District op maandag 11 november 2019, 16:00 – 19:00 uur. Deze keer zijn we te gast bij Embedded Fitness (Berkveld 1, Helmond). Embedded Fitness ontwikkelt een SmartWalk Route in Brainport Smart District. Naast Embedded Fitness presenteren ook andere projecten wat zij gaan doen in BSD en Brandevoort, en hoe bewoners en bedrijven…

+ Exporteer Evenementen

De programmalijnen
geven vorm

en inhoud aan
Brainport Smart District.

De programmalijnen zijn het DNA van Brainport Smart District. De zeven programmalijnen zijn 

  • circulaire wijk
  • participatie
  • sociale en veilige wijk
  • gezonde wijk
  • digitale wijk
  • mobiele wijk 
  • wijk met energie
    Hieronder vind je van alle programmalijnen een toelichting en een overzicht van de projecten in de programmalijn.

STEDELIJKE VISIE

Visie op wonen

In de stedenbouwkundige visie door UNStudio ontwikkeld, is sprake van een reeks stroken (van noord naar zuid) die het plangebied verdeelt in een aantal delen, elk met een eigen bebouwingsdichtheid. Ook is er sprake van menging van wonen en werken, want er is voorzien in gedecentraliseerde bedrijfsruimte met kantoren en gedeelde werkruimtes, gericht op innovatieve samenwerking. Kijk hier naar de stedelijke visie (pdf). Kijk hier naar onze  3D-visualisatie.

masterplan2
masterplan3