GEZONDE WIJK

Welzijn en gezondheid kun je stimuleren door enerzijds elkaar te helpen en anderzijds door in het nieuwe deel van Brandevoort een schone, groene en aantrekkelijke buitenruimte te creëren die uitnodigt tot beweging en ontmoeting.

BSD wil graag een nieuw en duurzaam gezondheidszorgsysteem met een focus op preventie door gebruik te maken van technologie en omgeving en door in te zetten op een sterke sociale basis.

Hieronder een aantal projecten waarbij gezondheid een belangrijke rol speelt. 

Group of young runners in nature warming up and stretching arms and legs.
Ouderen, voornamelijk 65 plussers, trainen in groepsverband bij een sportschool in Wassenaar 10 mei 2017. Steeds meer ouderen vinden hun weg naar een fitnesscentrum. Bewegen voor ouderen in de vorm van krachttraining – waar nodig volgens een individueel aangepast programma en onder begeleiding – kan er voor zorgen dat ouderen geen spieren meer verliezen, maar juist sterker en stabieler worden. Resultaat van goede krachttraining is dat men fit en vitaal blijft en ‘krakkemikkigheid’ en ‘fragiliteit’ buiten de deur houdt.

Onderzoek naar gezondheid

Subsidieproject ZonMw Hoe kan een wijk zijn bewoners – met diverse achtergronden en capaciteiten- fysiek...

Levensloopbestendig wonen met LIVin Concepts

LIVin Levensloopbestendig wonen Het totale complex aan factoren –de verschuiving van intramurale zorg naar extramurale...