Skip to content

WIJK MET WATER

Water is een belangrijk element voor onder andere energie, voedsel en klimaat. In Brainport Smart District wordt een circulair en klimaatadaptief watersysteem ontworpen dat bestand is tegen droogte en extreme neerslag. Het systeem gaat daarmee hittestress tegen.

Het is de gezamenlijke ambitie van de waterketenpartners om een inclusief en veerkrachtig watersysteem te creëren, toegesneden op klimaatverandering. De doelstellingen zijn integraal ontworpen met oplossingen voor andere BSD-programmalijnen, zoals circulariteit, gezondheid, voedsel, data en energie. De toekomstige bewoners van Brainport Smart District staan centraal, wat inhoudt dat het systeem een toegevoegde waarde biedt voor de samenleving. Water bevordert een gezond milieu en de gezondheid van bewoners, en het biedt slimme innovatieve diensten, die zowel functioneel als betaalbaar zijn.

Waterrapport opgesteld

Experts van de waterketenpartners die actief zijn in Brainport Smart District hebben een rapport opgeteld over hoe een circulair watersysteem in de wijk er uit kan zien. Het rapport is bedoeld om bewoners en andere initiatiefnemers te inspireren, de doelen te laten zien en om te laten zien dat deze doelen haalbaar zijn. In de WaterLab, die BSD hiermee lanceert, worden oplossingen ontworpen en getest om deze doelstellingen te realiseren. De waterketenpartners geven een eerste aanzet hiervoor met een menukaart van mogelijke maatregelen en technieken.

Download hier het rapport en de bijlagen:

Eindrapport Water Lab Brainport Smart District

Eindrapport Water Lab Brainport Smart District  – bijlagen

Publieksversie Eindrapport Water Lab Brainport Smart District.

UNStudio - BSD - Lanterns - CopyrightPlomp

Connect SME: Grensoverschrijdend samenwerken

De kaswoningen van CC-Studio

Living Smart met Solarix

CASA 1.0: volop innovatie in sociale huurwoningen

Stedelijke visie van UNStudio

KavelLAB

Plus-Op-de-Meterwoningen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.