Skip to content

Waterconferentie 21 september: leer meer over drinkwaterbesparing.

Circulair watersysteem Brainport Smart District maakt 40% tot 70% drinkwaterbesparing mogelijk.

Hoe ga ik om met water in mijn nieuwbouwwoning? Hoe kan ik water opvangen, hergebruiken of besparen? Vraagstukken waar bewoners en bouwbedrijven steeds meer over nadenken. Ook in Brainport Smart District, de slimste wijk ter wereld in Helmond, zijn we hier mee bezig. Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Brabant Water N.V., KWR Water, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Helmond hebben hiervoor een circulair watersysteem ontwikkeld. Op maandag 21 september presenteren we dit graag aan u tijdens een online waterconferentie, die u via YouTube kunt volgen. En heeft u tijdens de uitzending een vraag? Stel deze dan door een WhatsApp bericht te sturen.

Hergebruiken en besparen

Hoe het circulaire watersysteem er uitziet, staat beschreven in het rapport Water Lab Brainport Smart District. We leggen uit hoe u zelf van 40% tot wel 70% drinkwater kunt besparen door het gebruik van regenwater of door hergebruik van water. Ook kunt u zien hoe u droogte en hitte kunt tegengaan door water vast te houden in uw tuin.

Menukaart 

Wat mooi is: als bewoner en/of bouwbedrijf kunt u de fysieke inrichting grotendeels zelf bepalen. In plaats van een technisch ontwerp al te maken bieden we u de gelegenheid om zelf het systeem te ontwerpen. Natuurlijk zijn er bepaalde doelen die we moeten halen en randvoorwaarden op het gebied van gezondheid en veiligheid. Om dit mogelijk te maken is er een menukaart ontwikkeld met maatregelen en technieken die u kunt inzetten om het watersysteem zo duurzaam, innovatief en zo passend mogelijk te maken voor BSD.

Kijk en praat met ons mee

Op maandag 21 september presenteren we dit graag aan u tijdens een online waterconferentie. We lichten het ontwerp toe en gaan met elkaar en inwoners in gesprek. Via WhatsApp kunt u tijdens de uitzending vragen stellen. Samen geven we zo invulling aan de toekomstige wateropgaven voor circulair watergebruik, klimaatadaptatie, hittestress en biodiversiteit.

Kijkt u mee? De conferentie is maandag 21 september vanaf 14:35 uur live te bekijken op het YouTube kanaal van Brainport Smart District.
Vragen stellen kan door een WhatsApp-bericht te sturen naar 06 – 42 13 80 50.

Lees het rapport (pdf, 9 MB).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.