Skip to content

De eerste deelauto's van De wijk van de toekomst

Goed nieuws! Donderdag 5 januari zijn de eerste twee deelauto’s geleverd, exclusief voor De wijk van de Toekomst (BSD). Twee Peugeots 208 staan klaar op de parkeerplaats van Telkesveld. Deze zijn uitsluitend beschikbaar voor de bewoners van De wijk van de toekomst (BSD). Op dit moment zijn het nog benzine auto’s. Deze zullen vervangen worden door elektrische auto’s, zodra laadpalen zijn aangelegd.

Hoe werken de JustGo deelauto’s?

Het gebruik van de deelauto is eenvoudig. Je reserveert een auto via de JustGo app op je telefoon en betaalt alleen voor het gebruik van het voertuig.

  1. Meld je aan via de JustGo website
  2. Download de app
  3. Reserveer je auto
  4. Rijd zorgeloos weg

In januari en februari hanteert JustGo een speciaal actietarief om kennis te maken met het gebruik van de deelauto’s. Kijk voor meer informatie naar de flyer of klik hier.

Veiligheid

Aangezien bezit en parkeren van eigen motorvoertuigen in Brainport Smart District (BSD) maar zeer beperkt is toegestaan, is de beschikbaarheid van deelvervoer essentieel. Daarom kunnen uitsluitend bewoners van De wijk van de toekomst (BSD) gebruik maken van de JustGo deelauto’s.  Daarom –maar ook om vandalisme tegen te gaan– worden de deelauto’s voorlopig niet beletterd met JustGo logo’s.

Wij verzoeken je om schade als gevolg van vandalisme zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dat kan via de contactgegevens onderaan dit bericht.

Onderzoek

In samenwerking met aanbieder JustGo zullen de auto’s voor een periode van (in ieder geval) twaalf maanden beschikbaar zijn. Gedurende deze periode zal het gebruik van de deelauto’s worden gemonitord voor onderzoek naar gebruiksgedrag van deelvervoer. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om dienstverlening aan te passen en/ of nieuwe mobiliteitsconcepten te ontwikkelen.

* Persoonsgegevens en data-analyse worden altijd geanonimiseerd, zodat deze gegevens niet herleidbaar zijn tot individuen. Daarmee is uw privacy gewaarborgd.

Wijk profiteert van de opbrengsten

Met de deelauto’s wordt een goed bereikbaar en aantrekkelijk alternatief geboden voor mensen die geen auto hebben, of een tweede auto te weinig gebruiken. Hoe meer bewoners de auto laten staan en hiervoor in de plaats gebruikmaken van de (elektrische) deelauto, hoe meer speelruimte er over blijft op straat om te spelen. Spelen wordt een stuk veiliger en de lucht blijft schoner. Zo draagt deelvervoer bij aan een bereikbaar en leefbaar Helmond.

Uniek aan deze deelauto’s is dat bij frequent gebruik, een deel van de opbrengst terugvloeit naar de bewoners van De wijk van de toekomst voor verbetering van het mobiliteitsaanbod.

Binnenkort zal er ook een JustGo deelauto bij station Brandevoort staan. Deze is voor de bewoners van heel Brandevoort, dus ook die van BSD. Omgekeerd is het NIET mogelijk voor andere bewoners om gebruik te maken van deelauto’s op Telkesveld. Deze zijn uitsluitend beschikbaar voor bewoners van BSD.

Binnenkort organiseren wij een bijeenkomst om samen met u de behoefte, het gebruik en toezicht op de deelauto’s te bespreken. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt nog.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.