Skip to content

Minister Hugo de Jonge onder de indruk van De wijk van de toekomst

Op maandag 17 oktober verwelkomde Stichting Brainport Smart District, minister Hugo de Jonge in De wijk van de toekomst. In de kantoorboerderij van BSD luisterde de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening naar een aantal korte pitches. Daarna bezocht hij de eerste woningen en de bewoners van dit nieuwe gedeelte van Brandevoort.

Minister Hugo de Jonge was zeer onder de indruk van Brainport Smart District en zag daarbij ook een grote potentie vanuit het Nationaal Groeifonds, waar BSD een financiële aanvraag heeft ingediend. De minister wilde graag meer weten over de schaalbaarheid en reproduceerbaarheid van de nieuwe wijk. Er is gesproken over de exploitatie van de tijdelijke woningen, over de uitvoering van bepaalde innovaties (bijvoorbeeld op water), en over het daadwerkelijk samenleven in de wijk van de toekomst.

Ontmoeting eerste bewoners
De minister toonde volop interesse in de (huizen van de) eerste bewoners. Zo maakte hij kennis met Antoine Post, een van de initiatiefnemers en inmiddels ook bewoner van CASA 1.0. Het complex bestaat uit 3 sociale huurwoningen en is ontwikkeld door een studententeam van Technische Universiteit Eindhoven. In samenwerking met Woonbedrijf en Bouwbedrijf Hurks laat dit project zien dat het ook binnen de sociale huur mogelijk is om heel duurzame ‘0-op-de-meter woningen’ te realiseren.
Op het Telkesveld bekeek de minister de modulaire woning van bewoner Andy Pieloor en zijn gezin. Andy vertelde over de voordelen van de duurzame, verplaatsbare en stapelbare woningen van ontwikkelaar mHome. En over de plannen die hij samen met de andere bewoners van Telkesveld maakt over de directe leefomgeving. Van de invulling van de gemeenschappelijke ruimte voor bewoners, het ontwerpen van een gezamenlijke tuin tot praktische afspraken over gescheiden afvalinzameling.     


We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.