Skip to content

Welke ondernemer is duurzaam verantwoord bezig en verdient de Groene Pluim?

Als iets hoog in het vaandel staat bij de wijk die BSD ontwikkelt is het duurzaamheid. Daarom brengen wij graag het initiatief van Stichting De Groene Pluim onder de aandacht. Deze stichting stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Als je als ondernemer voldoet aan een aantal criteria, dan kun je in aanmerking komen voor de Groene Pluim. Dat kost niets en levert je veel inspiratie, goede publiciteit en goodwill op. De gemeente Helmond steunt dit initiatief en roept duurzame ondernemers op om zich aan te melden.

Inspireer anderen door te vertellen wat je doet
De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels 300 aangesloten bedrijven en 38 Groene Pluimhouders. Veel bedrijven zijn actief bezig met duurzaamheid, maar hebben dat zelf eigenlijk niet in de gaten. Of ze vinden het zo normaal, dat ze het niet doorvertellen.
Juist door het wel te vertellen, worden andere ondernemers ook op goede ideeën gebracht. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun bedrijf te verduurzamen. Via De Groene Pluim worden bedrijven in het zonnetje gezet.

Een netwerk voor kennisoverdracht
Door aan te sluiten maakt een ondernemer deel uit van een groep ondernemers, die actief met duurzaamheid, klimaat en een eerlijke, sociale wereld bezig is. Niet alleen de Groene Pluimhouders, maar alle aangesloten ondernemers delen hun kennis door bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken, events en best practices.

Global Goals
Leidend motief voor het initiatief De Groene Pluim zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De Groene Pluim heeft uit de 17 goals een selectie gemaakt van vier kerndoelen. Het is een selectie die aansluit bij de aandachtsgebieden van een brede groep ondernemersactiviteiten. Zo wordt De Groene Pluim laagdrempelig en herkenbaar ingezet binnen de regio.

Aanmelden
Ondernemers in Helmond kunnen zich aanmelden tot en met 14 juli 2022 via de site www.degroenepluim.nl.
Om mee te kunnen doen, moet je een positieve bijdrage leveren aan de vier gekozen Global Goals: 8 (eerlijk werk en economische groei), 12 (verantwoorde consumptie en productie), 13 (klimaatactie) en 17 (partnerschap). Bij aanmelding vul je een aantal vragen in op iedere goal. Een jury bestaande uit een materiedeskundige, een bestuurslid van de Groene Pluim en een vorige Groene Pluim winnaar beoordelen vervolgens de aanmeldingen.
De uitreiking zal plaatsvinden op, hoe kan het ook anders, 10 oktober 2022 De Dag van de Duurzaamheid.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.