Skip to content

11 maart: officieel startschot wijk van de toekomst!

Het is zover! Op 11 maart verwelkomen gemeente Helmond en Stichting Brainport Smart District de bewoners van de eerste woningen in de wijk van de toekomst. Begin maart worden de eerste 4 duurzame en modulaire mHomes geplaatst. Daarmee gaat de bouw van  het nieuwe gedeelte van Brandevoort nu officieel van start. BSD markeert dit moment samen met genodigden door het ‘onthullen’ van de eerste woningen en een symbolisch sleuteloverdracht aan de bewoners . 

Uniek wonen op Telkesveld

mHome gaat in totaal 52 modulaire huurwoningen in Brandevoort plaatsen die geschikt zijn voor 1 á 2 persoons huishoudens. Deze worden gestapeld geplaatst op Telkesveld; het eerste bewoonde kavel in de wijk van de toekomst. mHomes zijn duurzame woningen gemaakt van enkel natuurlijke materialen. Hierdoor heeft de mHome een gezond binnenklimaat, wat direct een positief effect heeft op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Bovendien is rondom de woningen veel ruimte voor gemeenschappelijk groen.  

Daarnaast zijn er ook ruimtes voor algemeen gebruik. Er komt bijvoorbeeld een ruimte met daarin gezamenlijk te gebruiken wasmachines. Dit sluit helemaal aan bij de gedachte van mHome om een buurt te creëren waarin bewoners samen de buurt ontwikkelen, vormgeven en tot leven brengen. Het uitgangspunt is dat iedereen welkom is in de nieuwe wijk en op zijn of haar eigen manier iets kan toevoegen aan de gemeenschap. 

De buurt krijgt vorm

Maar de nieuwe bewoners van Telkesveld zijn niet alleen, want aan de overkant van het kavel is de CASA-woning te vinden. Hier nam vorig jaar een student van de Technische Universiteit Eindhoven zijn intrek, nadat hij met zijn team (genaamd Team CASA) deze woning had ontwikkeld. Naast de student zal er nog een bewoner binnenkort intrekken in het tweede beschikbare appartement in de woning. 

Verder gaat Stichting Stadslandbouw Brandevoort bijna van start met het aanleggen van de tuin voor de toekomstige stadsboerderij bij de Diepenbroek. Ook de plannen van het CPO-project (collectief particulier opdrachtgeverschap) onder de naam ‘Buitengewoon’ worden dit jaar uitgevoerd. In het najaar van 2022 wordt gestart met de bouw van het appartementengebouw dat zal bestaan uit 15 appartementen met een aantal gezamenlijke voorzieningen. Mooie ontwikkelingen dus!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.