ONDERZOEKEN

masterplan3
smart-city-data-platform-1
Onderzoeken

BRAINPORT SMART DISTRICT IS EEN LIVING LAB OMGEVING

In Brainport Smart District experimenteren we met nieuwe concepten op het gebied van bouwen, gezondheid, mobiliteit, data en energie. Daarom zijn de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Tilburg partners in BSD en werken we samen met kennisinstellingen en zijn we onderdeel van projecten waar we onze concepten kunnen onderzoeken. 

Voorbeelden hiervan zijn Eindhoven Engine, TU/e Innovation Space, Urban Design Initiative. Ook participeren wij in ZonMw. 

ONDERZOEKS-
PROJECTEN
IN BRAINPORT SMART DISTRICT

In Brainport Smart District zijn verschillende organisaties betrokken die een onderzoeksproject hebben opgestart. Hieronder enkele projecten waarvan de haalbaarheid op dit moment wordt onderzocht.  

Loading Evenementen

List of Evenementen

dinsdag 22 oktober

Creativity World Forum 2019

Creativity World ForumOp 21 t/m 23 oktober vindt het Creativity World Forum plaats op verschillende plaatsen in Noord-Brabant. Helmond is één van de hotspots met een programma rondom mobiliteit op dinsdag 22 oktober. Dit is een internationaal evenement en is daarom Engelstalig.The paradox of (un)limited mobilityHelmond is als stad heel actief op het gebied van mobiliteit, met de Automotive Campus als hotspot en living lab voor technische innovaties. Daarom organiseert Helmond het deelevenement The paradox of (un)limited mobility. Het programma…

maandag 11 november @ 16:0019:00

Business Network Event

Business Network EventDatum: maandag 11 november 2019Tijd: 16:00 uur – 19:00 uurLocatie: Embedded Fitness, Berkveld 1, HelmondGraag nodigen we u uit voor het Business Network Event van Brainport Smart District op maandag 11 november 2019, 16:00 – 19:00 uur. Deze keer zijn we te gast bij Embedded Fitness (Berkveld 1, Helmond). Embedded Fitness ontwikkelt een SmartWalk Route in Brainport Smart District. Naast Embedded Fitness presenteren ook andere projecten wat zij gaan doen in BSD en Brandevoort, en hoe bewoners en bedrijven…

+ Exporteer Evenementen

De programmalijnen
geven vorm

en inhoud aan
Brainport Smart District

De programmalijnen zijn het DNA van Brainport Smart District. De zeven programmalijnen zijn 

  • circulaire wijk
  • participatie
  • sociale en veilige wijk
  • gezonde wijk
  • digitale wijk
  • mobiele wijk 
  • wijk met energie
    Hieronder vind je van alle programmalijnen een toelichting en een overzicht van de projecten in de programmalijn.

De stedelijke visie

Visie op wonen

In de stedenbouwkundige visie door UNStudio ontwikkeld, is sprake van een reeks stroken (van noord naar zuid) die het plangebied verdeelt in een aantal delen, elk met een eigen bebouwingsdichtheid. De wijk krijgt in het hart een centraal park met tuinen, natuurlandschap en sportvelden. Het park wordt het collectief bezit van de gebruikers: iedereen kan lid worden. 

Kijk hier naar de stedelijke visie (pdf)

Kijk hier naar onze  3D-visualisatie

masterplan3
UNStudio-BSD-SundayBrunch-CopyrightPlomp-1-1920-1152
UNStudio-BSD-Lanterns-CopyrightPlomp-2-1920-1085
UNStudio-BSD-ItTakesAVillage-CopyrightPlomp-1-1920-1174