Skip to content

Innovatiepropositie

In de eerste helft van 2021 hebben diverse partners intensief samengewerkt aan de totstandkoming van de innovatiepropositie Brainport Smart District.

Brainport Smart District is hét initiatief dat de innovatiekracht van de regio verbindt aan de nationale verstedelijkings- en bereikbaarheidsopgaven en grote maatschappelijke transities.

Nationale proeftuin voor innovatie in bouwen en wonen

De innovatiepropositie laat in 12 redenen zien waarom Brainport Smart District waarde haalt uit innovatie. De nieuwe wijk als levend laboratorium, leeromgeving, open innovatiesysteem, en tegelijkertijd als échte woonwijk die slimmer, groener en socialer is dan andere wijken in Nederland.

De kracht van integraal bouwen staat daarbij centraal. Dat betekent een beweging langs drie perspectieven:

  1. Slim: Met toekomstbestendig economisch verdienvermogen
  2. Groen: Met maatschappelijke oplossingen voor mens en omgeving
  3. Sociaal: Met brede welvaart en geluk in een gezonde samenleving

De unieke innovatieformule van BSD komt in deze propositie helder tot zijn recht. De impact van het investeren langs bovenstaande drie perspectieven is inzichtelijk gemaakt, en daarmee is deze propositie een duidelijk koersdocument voor alle betrokken stakeholders.

Integraal samenwerken 
Brainport Smart District wil de toekomst van bouwen en wonen dichterbij halen. Met draagvlak van bewoners, bedrijven en kennisdragers gaan we op zoek naar nieuwe, schaalbare en deelbare ideeën.

En omdat het onze overtuiging is dat we dat alleen kunnen als we integraal samenwerken waarbij ook een belangrijke rol voor het Rijk is weggelegd. Met deze innovatiepropositie leggen we de basis voor onze toekomstige aanvragen rondom ondersteuning en betrokkenheid vanuit de regio, het Rijk en Brussel.

 

Innovatiepropositie aanvragen

Via onderstaand formulier kunt u de propositie aanvragen. U ontvangt deze dan zo snel mogelijk in uw mailbox.

 

Stuur mij de innovatiepropositie

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwe koers voor Brainport Smart District

Helmond, 6 oktober 2023 – Helmond slaat een nieuwe koers in voor de ontwikkeling van de slimme woonwijk Brainport Smart District (BSD). De wijk zal minder innovatief
Lees Meer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.