Zelfrijdende shuttle door BSD

Zelfrijdende shuttle door BSD

Vanaf november rijdt er een zelfrijdende shuttle van station Helmond Brandevoort, via Brainport Smart District, naar de Automotive Campus. De shuttle is een proef van het Europese project FABULOS, waarin gemeente Helmond een belangrijke projectpartner is. De proef is bedoeld om kennis op te doen rondom de ontwikkeling van de technologie én de implementatie, alsmede het gebruik daarvan. 

Mobiliteitshub Brandevoort
Gemeente Helmond is ook gestart met de ontwikkeling van het station Brandevoort tot mobiliteitshub. Het doel is om een betere OV-verbinding te maken met drukke werklocaties zoals de ASML campus in Veldhoven. Aanvullende diensten van de mobiliteitshub kunnen bijvoorbeeld deelvervoer, slimme infrastructuur of logistieke diensten zijn. 

FABULOS
Tijdens de proefperiode van drie maanden worden drie verschillende autonome shuttle-service-oplossingen getest in vijf Europese steden. Voorwaarde is dat aan alle veiligheidsvoorschriften en regels worden voldaan. Iedere stad heeft zijn eigen speciale uitdagingen denk aan: een bergachtig terrein, hoge temperaturen of drukte). In Helmond moet er vooral rekening worden gehouden met het grote aantal fietsers. 

Het doel van FABULOS is het versnellen van zogeheten ´last-mile-oplossingen´op de Europese markt. Dat past bij Helmond, want een groot deel van de stad ligt binnen één mijlafstand vanaf één van de vier stations die Helmond bezit. Dit biedt duurzame en innovatieve mobiliteitskansen. Straks zullen we dus rijden in elektrische deelauto´s, -fietsen en -scooters. Dit allemaal het liefst via één app en in combinatie met het OV.

Lees ook: Zelfrijdende minibussen in Helmond een stap dichterbij

Fabulos

Zelfrijdende shuttle door BSD

Vanaf november rijdt er een zelfrijdende shuttle van station Helmond Brandevoort, via Brainport Smart District, naar de Automotive Campus. De shuttle is een proef van het Europese project FABULOS, waa ...

Brandevoort LAB screenshot

Vernieuwd Brandevoort LAB live!

(Toekomstige) bewoners, bedrijven, gemeente Helmond en andere overheden én de kennispartners die betrokken zijn bij Brainport Smart District, kunnen vanaf nu met elkaar het gesprek aangaan op het vern ...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *