Skip to content

Toekomstdenkers gezocht voor Gebruikersraad van Brainport Smart District!

Hoe zal ons leven over 20 jaar uitzien? En over 50 jaar? Hoe verandert onze woon- en werkomgeving? Verbouwen we dan ons eigen groenten? Rijden we nog wel met een auto naar ons werk? Voor de BSD Gebruikersraad (titel in ontwikkeling) zoeken we toekomstdenkers die hier over na willen denken. 

Brainport Smart District wil de slimste wijk van de wereld worden. Het wonen van de toekomst, maar dan nu al. Zo willen we van BSD een aantrekkelijke wijk maken, om te wonen, werken en te verblijven. De BSD Gebruikersraad zal zich bezighouden met deze brug tussen innovatie en realiteit.

De gebruikersraad kan door een bedrijf of instelling worden gevraagd om op een innovatieproject voor BSD te reageren: als dit idee straks onderdeel is van de wijk, hoe zouden bewoners en bezoekers dat dan ervaren? Waar moeten we rekening mee houden? Welke kansen en belemmeringen zien jullie? Daarnaast kan de gebruikersraad ook op eigen initiatief advies geven. 

Wat betekent een innovatief waterbesparend systeem eigenlijk voor je dagelijkse douche? Als de wijk autovrij wordt, kunnen kinderen veilig buiten spelen, maar blijft de wijk dan nog aantrekkelijk voor mensen die slecht ter been zijn? Stel dat we zorg lokaal en onderling organiseren, hoe verandert dat de band tussen buren? Welk effect heeft een gedeelde logeerkamer in de wijk op bezoekende familieleden?

Meedoen, hoe werkt dat?
We zijn opzoek naar mensen die vanuit eigen interesse mee willen denken over de alle vragen die betrekking hebben op ontwikkelingen van BSD. In welke vorm geïnteresseerden (jij?) mee kunnen denken en hoe we dat gaan organiseren? Ook dat bespreken we graag met jou. Zo willen we samen nadenken over de manier van overleggen, samenwerken, frequentie, output en samenstelling van de raad. Als we dat duidelijk hebben, gaan we inhoudelijk van start.

Doe je met ons mee?
Ben jij geïnteresseerd in de allernieuwste innovaties en vind je het leuk om daarover mee te praten? Of ben jij in je eigen omgeving altijd scherp op wat er beter of anders kan? Ben je een kritische denker of kun jij spreken vanuit de ervaring van een specifieke doelgroep? Dan zijn we opzoek naar jou!

Stuur een mailtje naar Tove Elfferich, projectleider Gebruikersraad. 

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.