Skip to content

Kwaliteitshandboek vastgesteld door gemeenteraad

Nadat eerder het Stichtingsbestuur van Brainport Smart District het Q-Book vaststelde, was 9 februari de beurt aan de gemeenteraad. Dit kwaliteitshandboek is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat hij kan verwachten in BSD en om een kader te hebben om plannen aan te toetsen.

Voor alle acht programmalijnen van BSD zijn in dit boek de ambities, indicatoren en specifieke doelen opgeschreven. Het Q-Book geeft een overzicht van de ambities en regels van Brainport Smart District. Maar het is zeker geen checklist die je even afvinkt. Het boek moet juist inspireren tot innovatie en uitdagen. Centraal in het Q-book staat: “Pas toe of leg uit”. Geef aan welke regels en ambities je overneemt én van welke regels en ambities je wilt afwijken, maar leg dat laatste dan wel even uit.

Q-Team

Organisaties met een goed plan voor Brainport Smart District presenteren dit op een gegeven moment aan het Quality-team. Dit Q-Team toetst de projectvoorstellen aan het Q-book. Kersverse voorzitter van dit Q-Team Anke van Hal is verheugd over de vaststelling door de gemeenteraad: “Met deze vaststelling laat de gemeenteraad zien dat zij de ambities die we met BSD hebben, onderschrijft. Nu is het tijd om woorden om te gaan zetten in daden en te laten zien hoe we in de proeftuin van BSD werken aan oplossingen voor verschillende maatschappelijke vraagstukken.” Anke van Hal is sinds begin van dit jaar voorzitter van het Q-Team. Zij volgt daarmee Elphi Nelissen op. In het dagelijks leven is Hoogleraar Duurzaam Bouwen aan de Nyenrode Business University en was al langer als lid verbonden aan het Q-Team.

Lees meer over het Q-Team en het Q-Book op deze pagina.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.