Skip to content

INNOVEER MEE

Innoveer mee

Brandevoort LAB

In de Helmondse wijk Brandevoort komt de slimste wijk ter wereld, Brainport Smart District.
Hoe ziet de wijk er in 2050 uit? Hoe ziet je leven eruit in deze wijk? Welke innovaties zijn interessant, en hoe passen die binnen de wijk?

Wil jij ook meedenken over hoe we met nieuwe technologieën, systemen en diensten een betere, slimmere, mooiere en duurzamere leefomgeving kunnen realiseren? Meld je dan aan op Brandevoort LAB en denk, praat en doe mee!

Brandevoort LAB is een besloten community voor pioniers, innovators en toekomstdenkers. Het is dé plek voor iedereen die wil nadenken over nieuwe technologie en slimme innovaties in Brandevoort.
De community is meer dan een digitaal platform, want ook offline vinden er activiteiten plaats. Dé community dat ben jij! Samen zijn, samen denken en samen doen staat centraal.

We hebben jouw kennis hard nodig, want alleen samen bepalen en creëren we de toekomst!

Lees meer of registeer direct!

Stedelijke visie

Visie op wonen

In de stedenbouwkundige visie door UNStudio ontwikkeld, is sprake van een reeks stroken (van noord naar zuid) die het plangebied verdeelt in een aantal delen, elk met een eigen bebouwingsdichtheid. In de plandelen met de hoogste dichtheid komen maximaal 60 woningen per hectare (gebouwen met 4-6 woonlagen). De woningen variëren van eengezinswoningen met 160 vierkante meter leefruimte tot appartementencomplexen met 60 vierkante meter leefruimte per appartement. In de wijk kunnen gedeelde voorzieningen komen, zoals keukens, tuinen, leesruimtes en fitnessvoorzieningen. Ook is er sprake van menging van wonen en werken, want er is voorzien in gedecentraliseerde bedrijfsruimte met kantoren en gedeelde werkruimtes, gericht op innovatieve samenwerking. De wijk krijgt in het hart een centraal park van ongeveer 12 hectare, met tuinen, natuurlandschap en sportvelden. Het park wordt het collectief bezit van de gebruikers: iedereen kan lid worden. Rond de buurten is 80 hectare beschikbaar voor voedselproductie (hightech landbouw), wateropslag, natuur en energieopwekking.

Klik hier voor het hele boek over de stedelijke visie (pdf)

Kijk hier naar onze  3D-visualisatie.  

masterplan2.jpg
masterplan3.jpg
IMG_3686-e1554131992610.jpg
UNStudio-BSD-SundayBrunch-CopyrightPlomp-1-1920-1152.jpg
UNStudio-BSD-Lanterns-CopyrightPlomp-2-1920-1085.jpg
UNStudio-BSD-Helmond-Autumn-Harvest-CopyrightPlomp-1-1920-1048.jpg

De programmalijnen
geven vorm

en inhoud aan
BRAINPORT SMART DISTRICT

De programmalijnen zijn het DNA van Brainport Smart District. De zeven programmalijnen zijn 

  • circulaire wijk
  • participatie
  • sociale en veilige wijk
  • gezonde wijk
  • digitale wijk
  • mobiele wijk 
  • wijk met energie
    Hieronder vind je van alle programmalijnen een toelichting en een overzicht van de projecten in de programmalijn.
Loading Evenementen

List of Evenementen

maandag 19 april @ 16:1518:45

Online Innovation Network Event

Online Innovation Network Event op 19 april “Bouwen aan de samenleving van morgen” Het eerste online Innovation Network Event van 2021 komt eraan. Deze keer staat het event geheel in het teken van participatie. In verschillende break-out rooms gaan we met elkaar in gesprek om zo tot frisse inzichten te komen. Want hoe ziet u het wonen en werken in de samenleving van morgen? Daarnaast brengen we u ook op de hoogte van de stand van zaken binnen BSD en…

+ Exporteer Evenementen

BLIJF OP DE HOOGTE

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.