Skip to content

”Handige elektrische bakfietsen en auto’s op station Brandevoort”

Ralf Fleuren is gebruiker van het deelvervoer van de mobiliteitshub in Brandevoort. Lees hier over Ralfs ervaring met de elektrische bakfiets van Hely:

“’Hé wat handig, we kunnen nu in onze wijk zo’n gave elektrische bakfiets huren!’. Met die woorden reageerde ik thuis toen ik online zag dat Hely een mobiliteitshub opende op Station Brandevoort. We waren toen net thuis van een week Vlieland waar we met veel plezier precies dezelfde bakfietsen hadden gehuurd voor veel fietsplezier met twee kinderen in de bakfiets. We besloten dan ook meteen een ritje te boeken via de app én op pad te gaan in de regio.

Ik ben Ralf Fleuren en woon sinds 2007 in Brandevoort met mijn vrouw Annelous. We hebben momenteel een zoon van 5 jaar oud en een dochter van 2,5 en we gaan er graag met de fiets op uit. De wat verdere tochtjes vinden we erg leuk om met een elektrische bakfiets te doen; onze kinderen vinden het erg leuk om voor in de bak te zitten en je komt gemakkelijker wat verder in de beperkte tijd die er is. Even naar Het Wasven in Eindhoven of De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel past ineens beter in het soms drukke weekendprogramma.

De bakfietsen die je in Brandevoort kunt huren zijn in aanschaf best duur. Ze zijn ook van hoge kwaliteit, liggen heel stabiel en zijn superfijn in het gebruik. Zo’n fiets kost ongeveer €5.000 in de aanschaf en dat is voor ons gezin geen goede optie. In de eerste plaats omdat het gewoon een heel grote uitgave is, in de tweede plaats omdat ik verwacht dat we zo’n bakfiets misschien helemaal niet zo vaak of lang zullen gebruiken. De optie om zo’n fiets af en toe te huren is een hele goede voor ons, je blijft dan lekker flexibel.

Sowieso is gebruik maken van deelvervoer, en zeker elektrisch vervoer, iets wat ons aanspreekt. We hebben momenteel nog twee auto’s maar willen in de toekomst terug naar één duurzame auto, liefst volledig elektrische of anders hybride. De aanwezigheid van deelvervoer in de wijk is een mooie aanvulling op veranderende behoeftes, je bent flexibel en wendbaar erdoor. En fietsen spreekt ons ook erg aan; lekker in de buitenlucht, beweging en je ontdekt je eigen omgeving steeds weer op een andere manier.

Ik heb geen aandelen Hely, maar juich het zeker toe dat er in Brandevoort zo’n hub is én blijft. En dat die hubs ook in de rest van Helmond én regio Brainport komen.”

De mobiliteitshub in Brandevoort wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Helmond, Hely en EIT Urban Mobility.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.