De Dag van de Stad op 30 oktober 2017

Datum
Datum(s) - 30/10/2017

Locatie
Werkspoorkathedraal


Driekwart van de inwoners van Nederland woont in grote of middelgrote steden. De bevolking neemt toe, naar verwachting met nog eens een miljoen mensen tot 2030. Dat biedt kansen, maar leidt ook tot steeds meer en grotere uitdagingen.

Hoe zorgen we voor voldoende scholen, banen en zorg? Hoe zorgen we voor voldoende huizen en goede infrastructuur? En hoe maken we de steden tegelijkertijd ook nog eens veilig, duurzaam en klimaatbestendig? En hoe kunnen we daar samen aan bijdragen?

Op de Dag van de Stad komen alle grote thema’s aan de orde waarmee steden te maken hebben. Een dag lang komen mensen bij elkaar die dagelijks werken aan toekomstbestendige steden. Bestuurders en ambtenaren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers, ondernemers en actieve inwoners.
In themapaviljoens komen alle aspecten van ontwikkelingen in de stad aan de orde. Laat u v inspireren door de nieuwste ontwikkelingen in veel verschillende vakgebieden, dus ook buiten het terrein waarvan u alles al weet.

Brainport Smart District zal aanwezig zijn op het themapaviljoen ‘De duurzame stad’

De dag van de stad vindt plaats op 30 oktober in Utrecht.

Aanmelden