Laden Evenementen

💧 Circulair watersysteem Brainport Smart District maakt 40% tot 70% drinkwaterbesparing mogelijk 💧

In Brainport Smart District, de slimste wijk ter wereld in Helmond, komt een circulair watersysteem. Een systeem waarvan u als bewoner of bouwbedrijf de fysieke inrichting grotendeels zelf kan bepalen.

Hoe dit circulaire watersysteem er uitziet, staat beschreven in het rapport Water Lab Brainport Smart District. Op maandag 21 september presenteren we dit graag aan u tijdens een online waterconferentie. We lichten het ontwerp toe en gaan met elkaar en inwoners in gesprek.  Via WhatsApp kunt u tijdens de uitzending vragen stellen. Samen geven we zo invulling aan de toekomstige wateropgaven voor circulair watergebruik, klimaatadaptatie, hittestress en biodiversiteit.

Over het circulaire watersysteem
In plaats van een technisch ontwerp al te maken willen de waterketenpartners (Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Brabant Water N.V., KWR Water, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Helmond) u de gelegenheid bieden om zelf het systeem te ontwerpen. Natuurlijk zijn er bepaalde doelen die we willen halen zoals 40% tot 70% minder drinkwatergebruik en maximale infiltratie op je kavel. Ook zijn er randvoorwaarden op het gebied van gezondheid en veiligheid. Om dit mogelijk te maken is er een menukaart ontwikkeld met maatregelen en technieken die u kunt inzetten om het watersysteem zo duurzaam, innovatief en zo passend mogelijk te maken voor BSD.

Kijkt en praat u mee? De conferentie is maandag 21 september vanaf 14:35 uur live te bekijken op het YouTube kanaal van Brainport Smart District. 
Vragen stellen kan door een WhatsApp te sturen naar 06-42 13 80 50.