Skip to content

Caroleaantjes winnen prijs op Helmondse First Lego League

De Caroleaantjes, leerlingen van het Carolus Borromus College in Brandevoort, wonnen zaterdag de Gracious Profesionalism-prijs in de First Lego League in Helmond. De Caroleaantjes ontwierpen voor een mobiliteitsplan voor Brainport Smart District. Ook was een Lego-parcours onderdeel van de wedstrijd, waarbij ze Lego-robots zo moesten voorprogrammeren dat het zo nauwkeurig en snel mogelijk een parcours moesten afleggen. De volgende stap: de Benelux-dag van de First Lego League, op 25 januari 2020.

Slimme mobiliteit

De leerlingen kregen een paar uitgangspunten mee om een mobiliteitsplan te ontwerpen: zo min mogelijk auto’s en privé vervoersmiddelen, zo duurzaam mogelijk reizen en natuurlijk met oog voor een goede bereikbaarheid en veiligheid. De oplossing: een zelfrijdende elektrische shuttle die rondrijdt op aanvraag, deel-e-bikes en parkeerplaatsen aan de rand van de wijk. 

City Shaper

Het thema voor de First Lego League dit jaar is City Shaper. De leerlingen moesten uitdagingen in de buurt zoeken bij dat thema en zo kwamen ze bij Brainport Smart District uit. Sanne Hermans: “Ik had in de krant gelezen over Brainport Smart District en dacht dat dat goed bij City Shaper paste.”

“Het was wel moeilijk dat er nog zo bekend is over Brainport Smart District bekend is” zegt Diana Oetelaar. “De slimste wijk ter wereld bouwen is echt een heel leuk idee, maar ik denk dat het nog wel even duurt voordat het realiteit wordt” vult Maurits Maasakkers aan.

 
Caroleaantjes-lego03.jpg

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

AANMELDEN BUSINESS CHALLENGE

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.