BSD presenteert Q-Book aan gemeenteraad Helmond

BSD presenteert Q-Book aan gemeenteraad Helmond

Donderdag 6 februari presenteerde Brainport Smart District een concept van het Quality Book (Q-Book) aan de gemeenteraad van Helmond. Aan de hand van BSD gemeenteraad Mentimeter en negen thematische gesprekstafels gingen de raadsleden met het team van Stichting BSD in gesprek. Hierbij waren ook verschillende pioniers betrokken; mensen die als toekomstig bewoner van BSD betrokken zijn bij de ontwikkeling van de slimme wijk.

Vertraging en start bouw tijdelijke woningen

Zowel de pioniers als de Stichting BSD ervaren de vertraging in het bouwproces als erg vervelend. “Er zijn pioniers die hun huis al verkocht hebben en nu geen vaste woning hebben” bepleitte Cathalijne Dortmans (bestuursvoorzitter BSD en wethouder gemeente Helmond), “daarom willen we de pioniers ook een aanbod doen van de tijdelijke woningen.” De bouw van deze tijdelijke woningen start naar verwachting na de zomer.

Opbrengsten

De opbrengsten van de negen thematische gesprekken met raadsleden en pioniers neemt BSD mee ter overweging in de definitieve versie van het Q-Book. De afbeeldingen hiernaast geven een weergave van die gesprekken. Lees hier een uitgebreid verslag per thema.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *