100 Homes Project

100 Homes Project

UNStudio - BSD - Lanterns - CopyrightPlomp
100 Homes Project

Momenteel werkt UNSense de plannen voor het realiseren van 100 woningen verder uit. Het 100 Homes Project maakt onderdeel uit van Brainport Smart District. Het werkt als een lerende testomgeving (Living Lab) met als doel, stapsgewijs en in samenwerking met de markt, bewoners en kennisinstellingen het gebied te ontwikkelen tot slimste wijk ter wereld

LEVENSECHTE TESTOMGEVING
In deze innovatieve, levensechte testomgeving  kunnen we door onderzoek  leren en nieuwe ideeën valideren. Er zal een gemengde woonwijk  gebouwd worden, rondom een centraal park en  omgeven door  groen, productielandschap en natuur. Door te differentiëren in woningtypes, bouwen we een wijk die inclusief is en aantrekkelijk voor een dwarsdoorsnede van de samenleving. Het voornaamste doel van het project is het realiseren van een wijk die zo slim is gebouwd dat de woonlasten lager zijn en de levenskwaliteit en het sociale welzijn van inwoners vergroot wordt.

Daarnaast wil BSD een nieuwe relatie tussen de gebouwde omgeving en het landschap ontwikkelen, waarbij beide elkaar kwalitatief versterken. Het landschap wordt gebruikt als een productieve omgeving voor voedsel, energie, water, afvalverwerking en biodiversiteit.

 

CONTROLE OVER EIGEN DATA
Het 100 Homes Project wil nieuwe bedrijfsmodellen en technologieën onderzoeken die gebaseerd zijn op het principe dat de bewoners en gemeenschappen profiteren van hun eigen gegevens. Inwoners hebben een digitale identiteit waarmee ze controle hebben over hun eigen data. Ze kunnen zelf bepalen ‘wat’ en ‘met wie’ ze data willen delen. Op deze manier kunnen we een alternatief en eerlijk digitaal- en economisch systeem ontwikkelen.

ACTIEF PARTICIPEREN
Het project creëert  een groene en circulaire wijk die inwoners uitnodigt om actief te participeren en om samen iets te bereiken. Als inwoners actief betrokken zijn bij de opbouw van een wijk en door onderling data met elkaar te delen door diensten en spullen met elkaar uit te delen wisselen, zal er een community gevoel ontstaan. Dit gevoel zal vanzelf leiden tot meer sociale cohesie.

SAMENWERKING MET UNSTUDIO
In BSD zullen ontwerp en realisatie hand in hand gaan door stapsgewijze ontwikkeling. Deze nieuwe wijk wil bijdragen aan het creëren van een duurzaam en uniek woonconcept, een concept dat ‘leren door te doen’ omvat.

EIGENAAR PROJECT

LIC Europe

PARTNERS

FourIQ

PROGRAMMALIJNEN

sociaal en veilige wijk | digitale wijk |

MEER INFORMATIE

Comments are closed.